Fortidens og fremtidens vilde natur via livestream AU

Fortidens og fremtidens vilde natur via livestream AU

Hør om fortidens og fremtidens vilde natur, når der livestreames fra Aarhus Universitet

Mange dyre- og plantearter er i disse år i tilbagegang – men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Lær naturens spilleregler at kende for bedre at komme de truede arter til undsætning.

Foredraget vises både i Ry Biograf, Museet på Gl. Rye Mølle og Firgårde Forsamlingshus.

I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde – både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab – fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang.

I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen:

Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr – blandt andet huleløver.

Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.

Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark – både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder.

Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler – herunder de naturlige økosystemer i Danmark – da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Fri entré

Detaljer

12. november 2024, kl. 19:00 - 21:00
Ry Biograf, Gl. Rye Mølle og Firgårde Forsamlingshus.
Tilføj til din kalender
Send til din email
Del eventet:

Se også disse events

1. november 2024
20:00 -
Sted:
Ambolten, Skanderborgvej 18, 8680 Ry

J-Dag på Ambolten – Årets største julebal! Gør dig klar til en aften fuld af fest, julestemning og masser af julebryg, når vi inviterer til

7. november 2024
9:00 - 10:00
Sted:
Ry Bibliotek
Vil du have ny inspiration til din læsning?
15. november 2024
16:00 - 18:30
Sted:
Ry
Gør dig klar til en eftermiddag og aften fyldt med smagsoplevelser, hygge og lokale butikker, når vi endnu en gang inviterer til Tour de Vin!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Der sker altid noget spændende - Hold dig opdateret

For at sikre, at du ikke går glip af nogen af de fantastiske oplevelser, sender en månedlig e-mail med en oversigt over alle kommende begivenheder og events i Ry.

Dette er din personlige invitation til at opleve det bedste, som vores by har at tilbyde. Fra kulturelle arrangementer til lokale markeder, sportsbegivenheder og særlige fester – du vil altid være opdateret med, hvad der sker.

Se det som et godt tilbud fra os til dig – en mulighed for at planlægge din måned med spændende oplevelser og være en del af vores levende fællesskab.