Videnskaben bag øl via livestream fra Aarhus Universitet

Videnskaben bag øl via livestream fra Aarhus Universitet

Hør om videnskaben bag øl, når der livestreames fra Aarhus Universitet

Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og nye teknikker som også har forbedret produktionen af øl.

Foredraget vises både i Ry Biograf, Museet på Gl. Rye Mølle og Firgårde Forsamlingshus.

Videnskaben bag øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag kan du dykke med ned i forskningen i og udviklingen af de ingredienser som bruges til ølproduktionen. Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.

Carlsberg Laboratorium har bidraget til den grundlæggende naturvidenskab da forskere på laboratoriet har gjort flere store videnskabelige opdagelser – fx rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.

Du vil også høre om hvordan spiring af byg – dvs. maltning – kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I Carlsberg Laboratorium arbejder de også på udviklingen af nye typer af gær som ikke danner alkohol, men stadig gærer. Disse nye gærtyper kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at skulle anvende forskellige efterbehandlinger der kan påvirke smagen af øllet.

I foredraget vil du derudover få indsigt i den nyeste banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien bruges til at finde nye forbedrede egenskaber i planter som kan øge deres kvalitet eller udbytte under forskellige klimatiske forhold. Det er ikke kun forskning i nutidens planter der kan hjælpe med klimatilpasningen af fødevarer: hør om fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland som kan give indblik i hvordan fortidens planter tilpassede sig deres skiftende klima.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Fri entré

Detaljer

19. november 2024, kl. 19:00 - 21:00
Ry Biograf, Gl. Rye Mølle og Firgårde Forsamlingshus.
Tilføj til din kalender
Send til din email
Del eventet:

Se også disse events

20. september 2024
13:00 - 17:00
Sted:
Galleri Bakkehuset, Ahornvej 22, 8680 Ry
Kom og oplev en eftermiddag fyldt med kunst og hyggelig atmosfære hos Galleri Bakkehuset.
24. september 2024
19:30 - 21:00
Sted:
Ry Kirke
Ry Kirke inviterer til sangaften med Grundtvigs salmer og sange med fortælling
27. oktober 2024
10:30 - 16:00
Sted:
Himmelbjergtårnet
Få pulsen op og tag del i Himmelbjergløbet, som er et af Danmarks hårdeste og sejeste bjergløb i og omkring det kuperede og smukke område

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Der sker altid noget spændende - Hold dig opdateret

For at sikre, at du ikke går glip af nogen af de fantastiske oplevelser, sender en månedlig e-mail med en oversigt over alle kommende begivenheder og events i Ry.

Dette er din personlige invitation til at opleve det bedste, som vores by har at tilbyde. Fra kulturelle arrangementer til lokale markeder, sportsbegivenheder og særlige fester – du vil altid være opdateret med, hvad der sker.

Se det som et godt tilbud fra os til dig – en mulighed for at planlægge din måned med spændende oplevelser og være en del af vores levende fællesskab.