Bryggebjerg (Udsigten)

Alling mellem Ry og Laven er bygget op omkring den gamle landsbyforte og kirken, som er en af landets mindste. Her er yndige landsbyhuse og et vældig aktivt beboerhus med bl.a. koncerter. Herligt er det tage på en travetur fra Alling til Bryggebjerg: Start f.eks. ved Alling Kirke og følg de røde pæle-markeringer. Turen er en del af Himmelbjergruten, og det er da også netop Himmelbjerget, der indirekte er turens mål.

Opstigningen til Bryggebjerg (80 meter over havet) er lang men relativt ligeud, så turen passer til en familieudflugt. De yngste vil nyde, at der er gode klatretræer undervejs.

 

På toppen kommer turens første belønning: En fabelagtig udsigt til Gudenåen, Rosvig, Julsø og skovene. Plus som en bonus: Himmelbjerget og tårnet. 

 

Fortsæt de 20 meter ned til et lille plateau med det passende navn Udsigten. Her finder i et bord-bænke-sæt, hvor man helt uforstyrret kan nyde både fuglesangen og den skønne natur. De lokale sørger for at lave nænsom naturpleje af eg, hassel, hyld, tjørn og birk, så udsigten fra Udsigten ikke forsvinder.

 

Retur ved Alling Kirke er der basis for en pause: Kig indenfor i kirken og studér infotavlerne på Trekanten og ved Beboerhuset. 

 

TIP: Husk at tjekke, om der er spiselige souvenirs at købe i marmeladevognen

For de historieinteresserede

For et par hundrede år siden var der mere travlhed på bjerget. Dengang var Alling og Tulstrup driftige samfund med en stor træskoproduktion, og den gamle anløbsbro neden for Bryggebjerg var et vigtigt udskibningssted. Heraf også bjergets navn: En brygge=en bro.

Udforsk mere

Knudsø rundt

Det bølgende landskab i Søhøjlandet åbner overalt for smukke udsigter. Små oaser med borde og bænke indbyder til hyggelige kaffepauser, og på

Læs mere »

Ry Bike Park

I Ry Bike Park på Skærsåvej kan små og store mountainbikere øve hop, drop og ”pumpe”-teknik. Og man kan træne balancen på

Læs mere »

Del:

Se også disse

Klostermølle ligger ovenpå ruinerne af Voer Kloster, og lige der, hvor Gudenåen slår et sving ind i Mossøs vestlige ende. På gårdspladsen kan man stadig
1-2 timer
En spændende gåtur med tråde tilbage i Ry’s tidligste historie kan starte på den lille holdeplads, hvor Skærsbrovej møder Klostervej. Her kan I også på
1-2 timer
Det bølgende landskab i Søhøjlandet åbner overalt for smukke udsigter. Små oaser med borde og bænke indbyder til hyggelige kaffepauser, og på turen rund om
1-2 timer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Der sker altid noget spændende - Hold dig opdateret

For at sikre, at du ikke går glip af nogen af de fantastiske oplevelser, sender en månedlig e-mail med en oversigt over alle kommende begivenheder og events i Ry.

Dette er din personlige invitation til at opleve det bedste, som vores by har at tilbyde. Fra kulturelle arrangementer til lokale markeder, sportsbegivenheder og særlige fester – du vil altid være opdateret med, hvad der sker.

Se det som et godt tilbud fra os til dig – en mulighed for at planlægge din måned med spændende oplevelser og være en del af vores levende fællesskab.