Ry Bike Park

I Ry Bike Park på Skærsåvej kan små og store mountainbikere øve hop, drop og ”pumpe”-teknik. Og man kan træne balancen på bomme og afprøve forskellige underlag. Enten som et alternativ til at køre i skoven – eller som forberedelse til skovturen.

Ry Bike Park er til dig, der gerne vil træne mountainbiketeknikker, men også bare for sjov.

På træningsbanen finder du 3 balancebomme i både forskellig længde, form og højde over jorden.

Du kan også give dig i kast med en såkaldt rock garden, som er et stendække, der imiterer en klippe. Her kan du øve nedkørsler. Kan du ikke få nok, er der også stejle op- og nedkørsler på de konstruerede bakker. 

I Ry Bike Park kan du også træne drop og hop, eller hvad med pump track?

Al kørsel på banen er på eget ansvar, men de følgende tips og tricks kan få dig lidt i gang. 

  • Kør altid sammen med andre
  • Aldrig brug forbremsen
  • Start med de små hop og arbejd dig op derfra
  • Hold pedalerne vandrette ved nedkørsel
  • Bliv i sadlen ved opkørsel og læg vægten fremad og lad benene arbejde

 

Så pak en drikkedunken og en cykelhjelm, og der er klar til en sjov og aktiv dag i Ry Bike Park.

For de historieinteresserede

Før lå her en losseplads, og gammelt skrammel stak op ad jorden. Grunden lå tæt på banen og virkede både kedelig og ubrugelig.

 

Men nogle aktive Ry-folk fik øje på, at her var et stykke jord, som kunne bruges til noget helt andet og meget sjovere. Først indrettede man for mange år siden en BMX-bane. Den gik efterhånden i glemmebogen, men siden kom MTB-sporten i susende vækst.

 

Og så gik et grønt partnerskab med bl.a. cykelklubberne i Ry og Gl. Rye, Naturstyrelsen, Himmelbjergegnens Idrætsefterskole, Mølleskolen i Ry, FDF Sletten, Skanderborg Kommune og Søhøjlandets Turistforening i sving. Ry Bike Park blev indviet i 2015.

Udforsk mere

Knudsø rundt

Det bølgende landskab i Søhøjlandet åbner overalt for smukke udsigter. Små oaser med borde og bænke indbyder til hyggelige kaffepauser, og på

Læs mere »

Del:

Se også disse

Klostermølle ligger ovenpå ruinerne af Voer Kloster, og lige der, hvor Gudenåen slår et sving ind i Mossøs vestlige ende. På gårdspladsen kan man stadig
1-2 timer
En spændende gåtur med tråde tilbage i Ry’s tidligste historie kan starte på den lille holdeplads, hvor Skærsbrovej møder Klostervej. Her kan I også på
1-2 timer
Det bølgende landskab i Søhøjlandet åbner overalt for smukke udsigter. Små oaser med borde og bænke indbyder til hyggelige kaffepauser, og på turen rund om
1-2 timer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Der sker altid noget spændende - Hold dig opdateret

For at sikre, at du ikke går glip af nogen af de fantastiske oplevelser, sender en månedlig e-mail med en oversigt over alle kommende begivenheder og events i Ry.

Dette er din personlige invitation til at opleve det bedste, som vores by har at tilbyde. Fra kulturelle arrangementer til lokale markeder, sportsbegivenheder og særlige fester – du vil altid være opdateret med, hvad der sker.

Se det som et godt tilbud fra os til dig – en mulighed for at planlægge din måned med spændende oplevelser og være en del af vores levende fællesskab.